Składniki:
SPÓD CIASTA:
400 g ciastek Oreo lub markiz czekoladowych typu Oreo
100 g gorzkiej czekolady
90 g miękkiego masła
KREM:
325 g serka mascarpone
300 g mleka skondensowanego słodzonego
500 g świeżych malin
Wykonanie:
- Markizy czekoladowe, czekoladę (połamaną na mniejsze kawałki) i masło utrzeć w malakserze, zmiksowac do otrzymania jednolitej masy, przypominającej mokry piasek. Masę wysypać do formy na tartę (najlepiej z wyjmowanym dnem), dokładnie wcisnąć w dno i boki. Schłodzić przez ok 20 minut.
- Ser mascarpone i mleko skondensowane ubić Krem powinien być gęsty.
- Ubity krem wyłożyć na schłodzony spód. Ponownie schłodzić przez około 2 godziny.
- Na wierzch ułożyć maliny.
Au revoir!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz